Zastita licnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu licnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Povrati i otkazi

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 7 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći nedvosmislenu izjavu u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Vaš zahtjev za zamjenu ispravnog proizvoda (npr. neodgovarajući broj odjeće, neodgovarajuća boja proizvoda) koji ste kupili smatrat će se jednostranim raskidom, pa Vas molimo da u tom slučaju obavezno ispunite obrazac za povrat proizvoda koji ste dobili uz proizvod kako bismo znali da želite zamjenu proizvoda. Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu:  Tring d.o.o. Kosmajska 60, Podgorica.

Tring d.o.o. preporučuje svojim kupcima prilikom preuzimanja proizvoda a u vezi s jednostranim raskidom ugovora u zakonskom roku od 7 dana sledece:

·        slika proizvoda‎ prikazuju načelan izgled te način upotrebe proizvoda kao i prezentaciju proizvoda kako to predviđa proizvođač. Slika ne prikazuje do detalja konkretan proizvod koji se isporučuje kupcu, stoga se preporučuje kupcu da detaljno pregleda karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Tringovoj Internet stranici  prilikom izbora proizvoda.

·        ako je ambalaža oštećena proizvod treba pazljivo pogledati I dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže pa ako je potrebno i zatražiti  da proizvod vrati Tring- u . AKO KUPAC NE REKLAMIRA OŠTEĆENJE AMBALAŽE DOSTAVLJAČU U TRENUTKU PREUZIMANJA PROIZVODA, SMATRA SE DA JE PREUZEO PROIZVOD S NEOŠTEĆENOM AMBALAŽOM.

·        ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 7 dana od dana primanja robe kontaktirajte Tring d.o.o.

·        ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda .

·        pažljivo pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost  ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obligacionim odnosima. Povraćaj plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 30 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti zaposlenima u Tring d.o.o. na info broj 020 282 86 ili mail tring.webshop@gmail.com  radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uslovima vraćanja proizvoda .

Kupac je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom što je utvrđeno kao obaveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 7 dana.

Povrat sredstava

U slucaju odustanka od ugovora, potrosac ima pravo na povracaj novca ili na zamjenu za drugi proizvod. Povrat sredstava se kupcu vraca po prijemu proizvoda I nakon sto se utvrdi da je proizvod neostecen I ispravan .

Trgovac je u tom slucaju duzan da bez odlaganja vrati iznos koji je potrosac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 7 radnih dana od dana prijema artikla koji je predmet izjave o odustanku.  Troskove vracanja robe I novca snosi kupac, sem u slucajevima kada kupac dobije pogresan artikal.

Obavijesti me kad bude dostupno! Informisaćemo Vas čim proizvod bude dostupan. Unesite email adresu u polje niže.
X